Flekso ve Rotogravür Mürekkep Çözümleri
Pazardaki Yerimiz
Sektörün önde gelen kuruluşlarından olan Kolorkim Kimya San. ve Tic. Ltd. Şti., eğitimli personeli ve ileri teknolojisi ile pazarda oluşturduğu güvenin ve bu güvenin simgesi haline gelmiş olan isminin sürekliliğini sağlamayı kendine ilke edinmiştir.
Kalitemiz ile birlikte hızlı servisimiz, ekstra renk çalışmalarında müşterimize hızlı geri dönüşümüz, tedarikçi firmalarımızdan gelen numuneleri zaman kaybetmeden denememiz sektörde öne çıkan özelliklerimizdendir.
Toplamda 10.300m2’lik üretim tesisimizde ambalaj sektörü özelinde ürettiğimiz flekso ve rotogravür mürekkep çözümlerimiz ile 2001 yılından beri pazara hizmet vermekte ve %70’e varan ihracatı gerçekleştirmekle ülkemizin ekonomisine katkı sağlıyor olmanın gurur ve sevincini yaşamaktayız.
Flekso ve tifdruk (rotogravür) makinaları için solvent bazlı matbaa mürekkepleri, katkıları ve lakları üreten Kolorkim ailesi olarak pazardaki farkımız nedir?
Kalitemiz, hızlı servisimiz, pantone kataloğunda bulunan veya müşterilerimizden talep edilen katalog dışı ekstra renk çalışmalarında hızlı dönüşümüz, tedarikçi firmalarımızdan gelen numuneleri zaman kaybetmeden denememiz, pazarda oluşturduğumuz güvenin ve bu güvenin simgesi haline gelmiş olan ismimizin devamını sektörde 19 yıldır taşımamızı sağlamıştır.
Flekso ve rotogravür baskı makinalarına uygun üretilmiş mürekkepler bazı materyallere uygulanmaktadır. Kâğıt, karton, alüminyum folyo, OPP, CPP, PA, LDPE, HDPE, Kimyasal Pet, Fiziksel Pet, PVC, PVC Shrink, Pörlize gibi esnek ambalajları içermektedir. Alüminyum folyo uygulamalarında mürekkep baskısı yapılmadan önce zemine baskı altı lakı uygulanmaktadır. Bunun yanı sıra folyonun karşısına gelecek PS, PP, PET veya PVC gibi materyallere yapışmasını sağlayan heat-seal lak uygulaması da yapılmaktadır. Bu tarz lakların üretimi de yapılmaktadır. Koruma bantlarının profillerden daha rahat açılmasını release lak sağlamaktadır. Talep doğrultusunda müşterilerimize yardımcı olmaktayız.
Müşterilerimiz Bizim Çözüm Ortağımız
Flekso veya rotogravür mü?
Laminasyon veya üst baskı mı?
Hangi materyale uygulanacak?
Yüksek laminasyon direnci, ısıya dayanım, yüksek renk şiddeti, sürtünmeye karşı direnç, suya karşı dayanım, deepfreeze dayanım, kuruma süresi, geç kuruma süresi hızlı vs… kriterlerden hangisi tercih sebebi?
Tüm bunlar müşterimizden gelecek talep doğrultusunda kendisine hangi seri mürekkebi önermemiz gerektiğini belirlememize yardımcı olmaktadır. Satış öncesi bu bilgilere sahip olmak çözüm ortağımız olarak gördüğümüz müşterilerimize doğru ürünü sunmamızı sağlamaktadır. Sürecin her aşamasında çözüm ortaklarımızla istişare halinde olmak yapılacak hatayı minimuma indirmemize etkendir.
Müşteri Memnuniyeti
Kolorkim Kimya SAN. TİC. LTD. ŞTİ. butik bir şirkettir. Müşterilerimizin talepleri bizim için öncelikli ve önemlidir. Talepler karşılıklı konuşulduktan sonra netleştirilir ve müşteri bazında bir-iş istek dosyası açılır. Çalışma tamamlandıktan sonra müşterimiz rapor talep ettiyse kendisine rapor hazırlanır; üretim numunesi talep ettiyse, müşterimize ilk ürün üretilir ve sevki yapılır. Ürün onay aşamasındayken IGT-F1 Flexo-Rotogravür prova makinasıyla çekimler talep edilen materyale (OPP, CPP, PE, PET, Twist PET, PVC, vs…)alınır. Sonrasında Spectrofotometre ile ürün onayı gerçekleştirilir. Müşterimizden gelecek cevaba göre üretilen ürün referans olarak FT-IR ( Fourier Dönüşümlü Kızılötesi Spektroskopi)'a kaydedilir. Bu cihaz kalite kontrol ve Ar-Ge için altın diye tabir edilen bir cihazdır. Gaz Kromatografisinde, GC, solvent dengesi tanımlanır. Bir sonraki talepte aynı kaliteyi müşterimize verebilmek ve sürekliliğini sağlayabilmek adına numuneler üretim sonrası müşteri bazında 1 yıl saklanmaktadır.
Tedarikçi firmalardan gelen hammaddeleri de aynı şekilde tedarikçi iş istek formu açarak takip etmekteyiz. Üretim onayı sırasında kullanılan tüm cihazlar aynı şekilde hammadde denemelerinde de kullanılmaktadır. Standart olarak kullanmış olduğumuz hammaddeler FT-IR da tanımlanmıştır. Bizlere gönderilen hammaddeleri öncelikli olarak kimyasal yapısı aynı mı değil mi diye bu cihazda test edip eşleşme değerini almaktayız. Çıkan sonuç 95% ve üzeri ise gelen hammadde ile standart arasında fonksiyonel bağ olarak çok büyük fark olmadığını tespit ediyoruz. Sonrasında denenen hammadde pigment ise ezme işlemi, mürekkep ve sonrasında renk kontrolü yapılmaktadır. Eğer solvent veya katkı ise, gelen numune önce GC de test edilir. Onay alırsa vernik ve pasta üretimine veya mürekkep yapımına geçilir. Sonrasında renk kontrolü ve bakılması gereken diğer kriterlerin kontrolü yapılır.